Praxe žáků v EU - inovace pro odborné vzdělávání, prevence nezaměstnanosti II.

  • Stáž proběhla v období květen až září 2013 v Itálii na ostrově Sardinie, na Jaderské riviéře a v italských Dolomitech.
  • Projekt byl spolufinancován z grantu EU a hostitelskými organizacemi.
  • Projekt vznikl na základě potřeby reagovat na požadavky současného trhu práce.
  • Mobility se ve dvou bězích zúčastnilo 20 žáků z oboru vzdělání: kuchař, číšník, cukrář, stravovací a ubytovací služby, hotelnictví a turismus.

Praxe v EU – prevence dlouhodobé nezaměstnanosti absolventů středních škol

  • Dlouhodobá stáž proběhla v termínu květen až září 2014 v Itálii na ostrově Sardinie, na Jaderské riviéře a v italských Dolomitech.
  • Projekt byl spolufinancován z grantu EU a hostitelskými organizacemi.
  • Projekt vznikl na základě potřeby zlepšit postavení aboslventů odborných středních škol na trhu práce.
  • Mobility se zúčastnilo 20 absolventů odborných středních škol.

Praxe žáků v Evropě – inovace pro odborné vzdělávání, prevence nezaměstnanosti

  • Odborná stáž proběhla v Itálii v létě roku 2012 ve dvou bězích po 14 dnech.
  • Projekt byl plně financován z grantu EU.
  • Projekt vznikl na základě úspěšně realizovaného projektu “Evropská gastronomie“, kterého se zúčastnilo 5 škol z různých regionů ČR. Projektu se zúčastnilo 20 žáků z oboru: kuchař, číšník, cukrář, stravovací a ubytovací služby, potravinářská výroba a potravinářské práce, provoz domácností a provoz společného stravování.

Učíme se praxí v EU - mladý cukrář

  • Projekt vznikl na základě potřeby zvýšení kvality odborného vzdělávání pro učební obor cukrář a cukrářské práce.
  • Stáže se uskutečnily ve dvou bězích. 1. běh se uskutečnil období 13.3.2011 – 2.4.2011, 2. běh proběhl 5.2.2012 – 25.2.2012.
  • Celkem se stáže zúčastnilo 12 žáků z 6 českých škol. Bylo vybráno i 6 žáků se specifickými výukovými potřebami.
  • Projekt byl plně financován z grantu EU